16:00

Skånekurd FF

Referat: AIF Barrikaden - Skånekurd FF

Startelvan: Mikael – Christoffer, Henke, Martin, Danne – Mustafa, Vasilis, Rabih, Maksym, Christian – Hkmat

Avbytare var Roy som spelade sista 35 min:a som innermittfältare, Olle som kom in 13 min före slutet som höger yttermittfältare men blev utbytt igen 6 min senare, Micke N som kom in 7 min före slut som innermittfältare, Sizar som spelade sista 2 minuterna på topp och Milad som inte spelade alls.

Matchens första heta chans kom i 6:e min när Maksym slog en hörna som Martin nickade och som Henke nickade vidare mot mål där en utespelare fick undan precis på mållinjen. I den 11:e min sköt Maksym ett skott i stolpen där Mustafa påpassligt slog in returen.

Sedan Skånekurd först avslutat ett mycket fint läge nästan mitt på Mikael fick de i den 27:e min en ganska tveksam straff. Tveksam var däremot inte straffskytten som slog den hårt och bestämt utom räckhåll för Mikael trots att han slängde sig åt rätt håll.

Bara ett par meter efter deras kvittering hade Martin en stolpträff och på den gjorde vi än en gång mål på returen men det dömdes helt riktigt bort för offside. Matchen var nu inne i ett stim av målchanser och nästa var när deras kvicke anfallare, som leder seriens skytteliga överlägset, tog sig förbi flera av vår spelare och tog sig nästan ända fram till vår högra stolpe innan en av våra spelare hade skyndat till vilket tillsammans med den dåliga vinkeln innebar att det inte fanns utrymme för ett skott. Han slog då en passning förbi Mikael men Danne kom före deras tillrusande kille som annars haft öppet mål.

Halvleken avslutades sedan med att Hkmat i den 43:e min tog sig förbi målvakten men fick lite dålig vinkel och det relativt lösa skottet kunde ganska enkelt rensas undan av en utespelare strax innan mållinjen.

Andra halvlek var bara 3 min gammal när Hkmat vände ut och in på ett par spelare innan han skaffade sig ett perfekt skottläge men skottet hamnade mitt på målvakten. I den 56:e min kom en Skånekurdspelare åter nästan ner till vår stolpe men i mer öppet läge och lite bättre vinkel än i första halvlek. Mikael gjorde sig dock stor så att luckan mot bortre stolpen blev väldigt liten för att inte säga obefintlig och därför satsade Skånekurdaren på att skjuta under Mikael men den senare reagerade blixtsnabbt och satte sig på bollen.

I den 59:e min ville Skånekurd ha straff igen sedan tacklat ner en spelare i straffområdet men det var skuldra mot skuldra så han borde knappast blåsa även om de kanske fått straff om de inte fått den i första halvlek. I den 69:e min slog Maksym (?) ett fint inlägg där Hkmat hade sprungit sig fri framför mål men fick ett lite löst avslut på bollen som kom i en lite svår höjd.

Nu vidtog en period med relativt få målchanser men där Skånekurd kändes ganska farliga när de uppenbarligen inte alls var nöjda med oavgjort utan anföll med många spelare varje gång de vunnit bollen Nu blev det märkligt nog istället vi som än en gång avgjorde precis i slutet efter ett mycket fint anfall med ett lite turligt avslut. Henke avancerade förbi flera av deras spelare och lyfte sedan i precis rätt läge ut till Maksym som efter det att vi bytt in Micke nu höll till på högerkanten. Maksym slog som vanligt ett jättefint inlägg och vid den bortre stolpen kom Christian rusande och hade bara någon meter eller två till målet och såg ut som han skulle dundra in den men såg ut helt ha missat skottet och det gick ett besvikelsens sus genon hemmapubliken ”oj så nära” ungefär. Men det visade sig att bollen ändå på något konstigt sätt tog sig över linjen precis intill stolpen. Den såg ut att få en oavsiktlig skruv och nu börjar vårt flyt bli nästan lika stort som vårt oflyt ifjol. Nu har vi avgjort 4 matcher under de sista 7 minuterna och två de sista 2.

Ska man sammanfatta matchen så kan man väl säga att de var aningen bättre spelmässigt men ytterst marginellt. De hade flera duktiga offensiva spelare men å andra sidan ett darrigt försvar. Å andra sidan hade vi klart flest riktigt heta chanser. En negativ grej i vårt lag var att vi hade lite väl många passningar ”rakt i gapet” på dem så att de kunde vända spelet snabbt medan vi hade många spelare på väg framåt.

Statistik: Hörnor 2-5 Avslut på mål: 8-6 Avslut utanför: 2-6

Efter Türk Anadolus osannolika 0-5-förlust hemma mot Torna Hällestad har vi nu gjort ett litet ryck och leder sedan alla topplagen nu spelat lika många matcher med 4 poäng före nya tvåan Korpen. Korpen och Türk Anadolu möts f.ö. i nästa omgång. Som kuriosa kan nämnas att Torna Hällestad bara vunnit tre matcher men de har man vunnit med 4-0, 5-0 och 5-0!

Otur att Sydsvenskans reporter skulle vara där när vi varken hade matchprogram eller försäljning men han fick ju i alla fall se en underhållande match. Ska bli intressant att se vad han kommer att skriva.